søndag 9. oktober 2011

Smuldrepai med epler...

I dag hadde vi endelig fårikål til middag, og til dessert en skikkelig søt og god varm smuldrepai med epler og vaniljeis. Besta og Besten hadde med seg helt ferskt hjemmelaget brød til oss også... Koselig dag selv om regnet blåste sidelengs rundt huset.


Jeg blandet noen oppskrifter jeg fant og laget min egen Smuldrepai med epler:
Altfor masse til 4 voksne og et barn ;)

5 grønne epler 
250 gram mel
200 gram sukker
250 meierismør, romtemperert
4 ss lettkokte havregryn
1 håndfull hakkede mandler
Kanel

La skrellede eplebåter i en stor ildfast teflonbelagt form. Strødde over litt sukker og kanel. Blandet mel, sukker, meierismør og havregryn til smuldredeig, og hadde den over eplene. Strødde over hakkede mandler. Stekte den i varmluft på 200 grader i 20 minutter og serverten den rett fra ovnen med vaniljeis til. Skikkelig digg på en høstdag med regn og masse vind!

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...